Џекпот и Награди на Quina – Шанси за Добивка

Quina е националната лотарија на Бразил и една од најпопуларните лотарии во земјата. Quina се управува од страна на Caixa Econômica Federal и е подложна на бразилските закони за коцкање.

Првото извлекување на лотаријата Quina се одржа во 1994 година. Извлекувањата на Quina моментално се одржуваат шест пати неделно, од понеделник до сабота во 20 часот локално време во Рио де Жанеиро, Бразил. Лесно може да ги проверите најновите резултати и добитни броеви на Quina на нашата веб-страница.

Покрај редовните извлекувања на Quina, оваа лотарија има и специјално извлекување наречено Quina de São João, кое се одржува секоја година на 24 јуни, освен недела.

Ако живеете во Бразил, можете да играте во локалната лотариска продавница и да купите традиционален хартиен билет за Quina.

Ако немате време да играте на традиционален начин или живеете надвор од Бразил, LottoPark е местото за вас.

На LottoPark можете да играте Quina онлајн и да купите билети во секое време! Нашите локални агенти купуваат билети за нашите клиенти само во овластени лотариски канцеларии низ Бразил.

Последни Резултати (8.6.2024 20:00:00 GMT-3)

Последни Резултати (8.6.2024 20:00:00 GMT-3)
47
49
57
64
69

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store
Земја Распоред Опсег на погодоци
Земја Бразил Распоред
понеделник 23:00 UTC Локално време на лотарија: понеделник 20:00 GMT-3
вторник 23:00 UTC Локално време на лотарија: вторник 20:00 GMT-3
среда 23:00 UTC Локално време на лотарија: среда 20:00 GMT-3
четврток 23:00 UTC Локално време на лотарија: четврток 20:00 GMT-3
петок 23:00 UTC Локално време на лотарија: петок 20:00 GMT-3
сабота 23:00 UTC Локално време на лотарија: сабота 20:00 GMT-3
Опсег на погодоци 5/80
Последни Резултати (8.6.2024 20:00:00 GMT-3): Последни Резултати (8.6.2024 20:00:00 GMT-3)
47
49
57
64
69

Награди и џекпот на Quina

Џекпот на Quina

Quina може да нема исто толку големи награди и џекпоти како најпопуларната бразилска лотарија, Mega Sena, но сепак има многу што може да им понуди на бразилските и странските играчи. Ајде да погледнеме поблиску на наградите и шансите за добивка на Quina.

Минималниот џекпот на Quina е R$ 700,000 (приближно € 110,000). Ако нема добитник на џекпотот на Quina, џекпотот се пренесува и станува многу поголем на следното извлекување. Бидејќи џекпотот за оваа лотарија нема горна граница, може да достигне изузетно големи суми.

За да ја добие џекпот наградата на бразилската лотарија – среќен добитник треба сите 5 броеви да се совпаѓаат. Шансите за добивка на џекпотот на Quina се 1 во 24,040,016.

Покрај џекпотот, наградите на Quina се поделени на три нивоа. За два совпаднати броја, се доделува најмалата награда на Quina. Шансите за добивка на било која награда се 1 во 34.18.

Табелата подолу содржи детални информации за наградите, џекпотите и шансите за добивка на оваа бразилска лотарија.

Најголемите џекпоти на Quina во историјата

На 23 јули 2020 година, најголемиот џекпот на Quina достигна R$35,000,000. Овој неверојатен паричен добивок беше поделен меѓу три изузетно среќни играчи.

Најголемиот џекпот на Quina добиен од еден играч за извлекувањето на 5 септември 2019 година беше R$ 32,700,00.

quina prizes

На 30 ноември 2021 година, следниот навистина импресивен џекпот на Quina достигна R$ 23,566,446. Овој џекпот исто така го доби еден играч.

Награди и џекпот на Quina de São João

Специјалното извлекување, познато како Quina de São João, се одржува само еднаш годишно и нуди можност за добивка на масивен џекпот. На 24 јуни, бразилските лотариски играчи ќе имаат можност да го освојат џекпотот на Quina de São João, кој надминува R$100,000,000.

За да го освои џекпотот на Quina de São João, играчот мора да совпадне со сите пет броеви извлечени за време на специјалното извлекување.

Ако никој не го освои џекпотот на Quina de São João, целиот износ се дел и меѓу сите добитници на второто ниво на награди на Quina de São João (4 точно избрани броја).

Најголемите џекпоти на Quina de São João во историјата

Највисоките награди на Quina de São João се навистина импресивни. Џекпотот за ова специјално извлекување достигна R$190,000,000 во 2021 година, и беше освоен од осум среќни играчи. Секој добитник доби R$25,601,717.

Вториот најголем џекпот на Quina de São João беше освоен во 2020 година, вкупно изнесуваше R$152,585,916 и беше поделен меѓу 5 играчи.

Бразилски лотариски награди

Џекпотот освоен од 8 среќни играчи во 2016 година е следната највисока награда на Quina de São João. Овој пат, џекпотот беше R$143,106.231.

Џекпотот на Quina достигна R$ 139,464,831 на специјалното извлекување во 2015 година. Ова издание на Quina de São João ги промени животите на 12 бразилски лотариски фанови.

Сакате да ја испробате вашата среќа на други лотариски игри? LottoPark ви овозможува да играте најголемите светски лотарии онлајн и да освоите најголеми лото џекпоти досега. Проверете ја нашата целосна листа на лотарии и изберете барем една за себе.

Ред Натпревар
Х
Награда Шанса за добивка
Награда#1I Натпревар
Х
+
Х
:
5
Награда : 35,00 % споделено
Џекпот
Шанса за добивка : 1 во 24.040.016
Награда#2II Натпревар
Х
+
Х
:
4
Награда : 19,00 % споделено Шанса за добивка : 1 во 64.106,71
Награда#3III Натпревар
Х
+
Х
:
3
Награда : 20,00 % споделено Шанса за добивка : 1 во 866,31
Награда#4IV Натпревар
Х
+
Х
:
2
Награда : 11,00 % споделено Шанса за добивка : 1 во 35,6
Вкупно шанси за добивање било која награда : 1 во 34,18

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store