Джекпот и Награди на Mega Sena – Шанси за Добивка

Mega Sena е бразилска национална лотарија управувана од банката Caixa Econômica Federal. Ова исто така е најголемата лотарија во Јужна Америка, па затоа е позната и популарна игра на среќа и надвор од Бразил.

Првото извлекување на лотаријата Mega Sena се одржа во март 1996 година. Извлекувањата на Mega Sena сега се одржуваат двапати неделно, среда и сабота во 20 часот по локално време во Рио де Жанеиро. Оваа лотарија исто така има специјално извлекување наречено Mega da Virada, кое се одржува секоја година на 31 декември.

Mega Sena може да се игра во една од илјадниците локални продавници за лотарија во Бразил. Билети за Mega da Virada се продаваат во ноември и декември.

Благодарение на LottoPark играчи од целиот свет може да играат Mega Sena онлајн и да купат билети за Mega Sena за редовни извлекувања каде и кога сакаат. Билети за Mega da Virada може да се купат онлајн во последните два дена од декември.

Последни Резултати (15.6.2024 20:00:00 GMT-3)

Последни Резултати (15.6.2024 20:00:00 GMT-3)
16
20
30
34
37
45

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store
Земја Распоред Опсег на погодоци
Земја Бразил Распоред
вторник 23:00 UTC Локално време на лотарија: вторник 20:00 GMT-3
четврток 23:00 UTC Локално време на лотарија: четврток 20:00 GMT-3
сабота 23:00 UTC Локално време на лотарија: сабота 20:00 GMT-3
Опсег на погодоци 6/60
Последни Резултати (15.6.2024 20:00:00 GMT-3): Последни Резултати (15.6.2024 20:00:00 GMT-3)
16
20
30
34
37
45

Награди и джекпот на Mega Sena за редовни извлекувања

Джекпот на Mega Sena

За редовно извлекување, джекпотот на Mega Sena започнува од R$ 3,000,000 (приближно € 480,000). Ако никој не ја добие најголемата награда на Mega Sena, джекпотот се пренесува без горна граница. Тоа значи дека джекпотот на бразилската лотарија може да расте сè додека барем еден среќен играч ќе провери ги најновите резултати од Mega Sena и добитни броеви и ќе открие дека победил. Шансите за добивка на джекпотот на Mega Sena се 1 од 50,063,860.

Покрај джекпотот, бразилската лото нуди уште два нивоа на награди на Mega Sena. За да ја добие наградата од второ ниво, играчот мора да погоди 5 броеви, додека за да ја добие наградата од трето ниво, играчот мора да погоди 4 броеви.

Шансите за добивка на било која од наградите на Mega Sena се 1 од 2,297.56.

Во табелата подолу можете да проверите детални информации за наградите, джекпотот и шансите за добивка на Mega Sena.

Правила за претендирање на награди од Mega Sena

Внимание! Среќен добитник во Бразил има 90 дена да ги претендира своите награди од Mega Sena.

Ние префрламе добивки до $ 2,500 на сметката на играчот на нашиот веб-сајт веднаш на LottoPark. Сите награди на Mega Sena поголеми од горенаведениот износ бараат посебна постапка за подесување.

Во Бразил, сите награди на Mega Sena се оптоварени со данок на доход од 13.8%. Ако играте надвор од Соединетите Американски Држави, препорачуваме да ги проверите даночните закони на вашата домовина.

Награди на Mega Sena

Најголемите джекпоти на Mega Sena во историјата

Во мај 2019 година, апсолутно најголемиот джекпот на Mega Sena во редовно извлекување достигна R$ 289,000,000. Еден играч го купи билетот.

Вториот најголем джекпот на Mega Sena, вреден R$ 211,652,717, беше добиен во февруари 2020 година.

Третиот најголем джекпот на Mega Sena достигна R$ 205,300,000 во ноември 2015 година и беше добиен од уште еден единствен играч.

Джекпот и награди на Mega da Virada

Низ целата година, 5% од приходите од секое редовно извлекување на Mega Sena се донираат во фондот за специјално извлекување на Mega da Virada. Како резултат, специјалното извлекување има импресивен джекпот – приближно R$ 300,000,000.

За да го добие джекпотот на Mega da Virada, првите шест броеви на играчот мора да се совпаѓаат со добитните броеви извлечени за време на специјалното извлекување. Ако никој не го добие джекпотот, целиот износ се дел.

Наградите од Mega da Virada се како што следува:

  • 62% од наградата оди до среќните добитници кои се поклопиле со 6 броеви
  • 19% од наградата оди до среќните добитници кои се поклопиле со 5 броеви
  • 19% од наградата оди до среќните добитници кои се поклопиле со 4 броеви

Најголемите добивки од Mega da Virada во историјата

Mega Sena Джекпот

9 од 10 најголеми добивки од Mega Sena се добивки од Mega da Virada.

Најголемата добивка од Mega da Virada во историјата на бразилската лотарија беше поделена помеѓу двајца изразито среќни добитници. На 31 декември, 2020 година, добивката достигна R$ 325,200,000.

На 31 декември, 2017 година, 17 играчи го добија вториот по големина добивка од Mega da Virada. Тие поделија огромна добивка од R$ 306,700,000.

На 31 декември, 2019 година, добивката од Mega da Virada бр. 3 достигна R$ 304,200,000. Четири играчи ги погодија сите добитнички броеви во овој специјален извлекување.

Ако сте заинтересирани да играте различни лотарии – можете исто така да проверите нашата целосна листа на најдобрите онлајн лотарии достапни на LottoPark.

Ред Натпревар
Х
Награда Шанса за добивка
Награда#1I Натпревар
Х
+
Х
:
6
Награда : 35,00 % споделено
Џекпот
Шанса за добивка : 1 во 50.063.860
Награда#2II Натпревар
Х
+
Х
:
5
Награда : 19,00 % споделено Шанса за добивка : 1 во 154.518,09
Награда#3III Натпревар
Х
+
Х
:
4
Награда : 19,00 % споделено Шанса за добивка : 1 во 2.332,35
Вкупно шанси за добивање било која награда : 1 во 2.297,56

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store