Quina

Играјте Quina онлајн – Купете билети за Quina

220.000.000 R$
Сума:

Како да се игра Quina?

Quina online

Quina е една од најпопуларните лотарии во Бразил. Првото извлекување се случило во 1994 година и од тој момент Quina добива нови верни фанови во целата земја. Бразилските играчи можат да купат билети за Quina на локални продажни места. Тие треба да пополнат хартиен лотариски купон и да го земат официјалниот традиционален хартиен билет за Quina. Дали е возможно да се игра Quina онлајн?

Како да се игра Quina онлајн?

Благодарение на LottoPark можете да играте Quina онлајн ако сакате да ги избегнете редиците до бразилските лотариски продавници или живеете надвор од Бразил. Првиот чекор е регистрација на нашата веб-страница. Потоа, треба да ги изберете вашите броеви и да платите за билетот.

Билетите за Quina лотарија онлајн се достапни 24/7, кога и да посакате. Сè што ви треба за да купите билети е смартфон, лаптоп, ПК со Интернет конекција и онлајн методи за плаќање. Quina лотаријата е достапна за играчи од целиот свет на LottoPark!

Правила за Quina

Извлекувањето на Quina лотаријата се одржува 6 дена во неделата – од понеделник до сабота во 20.00 часот по локално време во Бразил.

Сите правила се едноставни. За да играте Quina, играчот треба да избере 5 броеви во опсег од 1-80. Тоа може да се направи рачно или со алатката “Брз Избор” која ги избира сите броеви 100% случајно.

За да освоите џекпот на бразилската Quina лотарија – сите 5 избрани броеви мора да се совпаднат со добитните броеви избрани за време на извлекувањето.

Quina de Sao Joao

Играњето на Quina онлајн на LottoPark е лесно и безбедно!

Quina de São João – посебно извлекување на Quina

Покрај класичната форма на Quina со редовни извлекувања, оваа бразилска лотарија нуди и посебно извлекување, кое се вика “Quina de São João”. Ова извлекување се одржува само еднаш годишно – на 24 јуни, освен недела.

Правилата за избор на броеви за Quina de São João се точно исти како во класичната форма на Quina – 5 броеви од 80.

Во извлекувањето на Quina de São João нема класичен џекпот кој може да се пренесе. Ако ниту еден од играчите не освои премиерна награда – целиот износ за премиерни награди ќе биде поделен меѓу сите добитници на второто ниво на награди на Quina de São João.

Билети за Quina

Нудиме билети за лотаријата Quina за претстојното извлекување на LottoPark. Во моментов опцијата “multi-draw” не е достапна за оваа лотарија.

Кога играте лотаријата Quina онлајн – не мора да се сеќавате каде сте го скриле вашиот хартиен билет. Ние гарантираме дека вашите онлајн билети за Quina се безбедни и можете да ги проверите кога и да посакате. Сите вашите билети купени онлајн се видливи во секцијата “Мои билети” на вашата сметка на играчот.

Награди за Quina

Brazilian lottery

Минималниот џекпот за редовно извлекување на Quina почнува од R$700,000 (приближно € 110,000). За да го освоите џекпотот – сите 5 броеви мора да се совпаднат со добитните броеви на Quina. Ако ниту еден од играчите не ја освои главната награда – има пренос и може да освоите многу повеќе на следното извлекување.

Најголемиот џекпот во историјата на Quina беше освоен во јули 2020 година од 3 среќни играчи. Џекпотот достигна R$35,000,000.

Најголемиот џекпот на Quina во историјата освоен од еден играч беше освоен во септември 2019 година и достигна R$32,700,00.

Шансите за освојување на џекпотот на Quina се 1 во 24,040,016.

Quina има 4 нивоа на награди, вклучувајќи го и џекпотот. За да се освои најмалата награда потребни се 2 совпаднати броеви.

Вкупните шанси за освојување било каква награда се 1 во 34.18

Награди за Quina de São João

Џекпотот во посебното извлекување надминува R$100,000,000.

Во 2021 година, џекпотот на Quina de São João достигна R$190,000,000 и беше поделен меѓу 8 играчи. Тоа беше највисокиот џекпот на Quina de São João досега.

Покрај главната награда – Quina de São João има уште 3 нивоа на награди. Во случај на недостиг на барем еден добитник на џекпотот – наградниот фонд се дел и меѓу добитниците на второто ниво на награди (4 совпаднати добитни броеви).

Ако сакате да дознаете повеќе – проверете ги сите детали за наградите и шансите за победа на Quina.

Како да проверите резултати од Quina

LottoPark е најбрзиот и најудобен метод за проверка на најновите резултати и добитни броеви од Quina. Ние се погриживме за интересите на нашите играчи, затоа што објавуваме официјални резултати од Quina веднаш по извлекувањето.

Brazilian Quina

Претставуваме богат архив на резултати од Quina за оние кои сакаат да анализираат статистика на лотаријата и претходни резултати од лотаријата. Нашата база на податоци презентира добитни броеви до 12 месеци назад.

Quina – совети за играчите

За да ги зголемите вашите шанси за победа купете повеќе линии и обидете се да покриете што е можно повеќе броеви. Секогаш запомнете да изберете различен сет на среќни броеви за секоја линија на лотаријата Quina.

Користете го нашиот архив на резултати од лотаријата за да проверите кои комбинации на броеви ја добиле лотаријата Quina во минатото. Не користете исти броеви како добитничкиот сет извлечен во минатото. Навистина е малку веројатно дека истиот сет на броеви ќе биде извлечен повторно.