џекпот и награди на SuperEnalotto – Шанси за освојување

SuperEnalotto е најпопуларна и најголема лотарија во Италија. Лотаријата уживаше огромна популарност меѓу Италијанците, затоа што обезбедува многу високи извлекувања и награди. Во Италија, лотаријата беше позната како “EnaLotto” и започна уште во 1950. Од 1997, оваа лотарија е позната како SuperEnalotto.Организирана е од SISAL.

Локалните канцеларии на SuperEnalotto често се посетувани не само од домашните Италијанци, туку и од туристите кои се искушувани од големите извлекувања. Користејќи го нашиот веб-сајт, секој во светот може да игра SuperEnalotto онлајн. Се што треба да направите е да ги изберете Вашите среќни броеви, и ние ќе се погрижиме за останатото.

SuperEnalotto извлекувањата се одржуваат секој вторник, четврток, и сабота.
Најголемото извлекување беше добиено на 30 октомври, 2010 и достигна €177.729.043,16. Беше поделено помеѓу 70 играчи користејќи SuperEnalotto групна игра.

Последни Резултати (13.6.2024 20:00:00 CEST)

Последни Резултати (13.6.2024 20:00:00 CEST)
5
22
47
54
63
84
85

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store
Земја Распоред Опсег на погодоци
Земја Италија Распоред
вторник 18:00 UTC Локално време на лотарија: вторник 20:00 CEST
четврток 18:00 UTC Локално време на лотарија: четврток 20:00 CEST
петок 18:00 UTC Локално време на лотарија: петок 20:00 CEST
сабота 18:00 UTC Локално време на лотарија: сабота 20:00 CEST
Опсег на погодоци 6/90
Последни Резултати (13.6.2024 20:00:00 CEST): Последни Резултати (13.6.2024 20:00:00 CEST)
5
22
47
54
63
84
85

SuperEnalotto лотарија во светот

Оваа италијанска лотарија беше најпопуларната лотарија во Европа подолго време. SuperEnalotto се здоби со конкуренција откако Eurojackpot и можноста да се играат американските лотарии преку интернет беа претставени, но сепак остана популарна кај играчите. Италијанците сеуште се луди за нивната национална лотарија, и раскажуваат за SuperEnalotto.

Пред неколку години, мораше да патуваш во сончевата Италија и да посетиш едно од местата каде што се нудат тикетите, како продавници или бензински пумпи за да купите тикет и да играте SuperEnalotto Лотарија. Денес можете да купите SuperEnalotto тикети онлајн во секое време – се што ви треба е интернет пристап преку компјутер, смартфон или било кој друг мобилен уред.

Денес може да се почувствува жештината на SuperEnalotto онлајн лотаријата од кое било место во светот. Не е важно дали си Италијанец, Французин, Грк, Полјак, Канаѓанин, Мексиканец, Нигериец, Австралиец или Кинез – можете да играте италијанско лото ако имате пристап до интернет.

Дали сакате да ја испробате вашата среќа во SuperEnalotto лотаријата онлајн? Многу е едноставно! Можете да ги купите тикетите за голема лотарија и да си дадете шанса да освоите милиони евра на LottoPark!

Правила на SuperEnalotto

Во SuperEnalotto, мора да изберете 6 од 90 броеви. Сите 6 броеви треба да се одберат правилно за да се добие џекпотот. Правилниот избор на минимум 3 броја ви овозможува да добиете една од пониските награди на италијанската лотарија.

Секое извлекување има два дела. Најпрво се извлекуваат главните броеви и Jolly Бројот; потоа се извлекува Super Star бројот.

Наградата може да се исплати како еднократна исплата или во форма на годишни рати. На добитникот е да одлучи кој метод одговара на неговите потреби и му се чини дека е поатрактивен.

Како да ги проверам резултатите од италијанската лотарија? LottoPark е тука за вас. После секое извлекување, можете да ги најдете последните резултати од SuperEnalotto извлекувањето на нашиот вебсајт. Исто така нудиме и архива на лото резултати, за да можете да ги проверите добитните броеви од претходните извлекувања.

Ред Натпревар
Х
+
Х
Награда Шанса за добивка
Награда#1I Натпревар
Х
:
6
Награда : 17,40 % споделено
Џекпот
Шанса за добивка : 1 во 622.614.630
Награда#2II Натпревар
Х
+
Х
:
5 + 1
Награда : 13,00 % споделено
Проценето: 311.000 €
Шанса за добивка : 1 во 103.769.105
Награда#3III Натпревар
Х
:
5
Награда : 4,20 % споделено
Проценето: 32.000 €
Шанса за добивка : 1 во 1.250.230
Награда#4IV Натпревар
Х
:
4
Награда : 4,20 % споделено
Проценето: 300 €
Шанса за добивка : 1 во 11.907
Награда#5V Натпревар
Х
:
3
Награда : 12,80 % споделено
Проценето: 25 €
Шанса за добивка : 1 во 327
Награда#6VI Натпревар
Х
:
2
Награда : 40,00 % споделено
Проценето: 5 €
Шанса за добивка : 1 во 22
Вкупно шанси за добивање било која награда : 1 во 20,58

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store