Награди и правила за Weekday Windfall – Шанси за добивка

Weekday Windfall е една од најпопуларните лотарии во Австралија. Милиони играчи сонуваат за освојување на атрактивните награди на Weekday Windfall.

На 20 мај 2024 година, таа ја замени омилените игри: Monday Lotto и Wednesday Lotto (познати и како Mon & Wed Lotto). До двата неделни извлекувања, организаторите додадоа и трето извлекување – секој петок (Friday Lotto). За да им го олеснат навигацијата на играчите низ светот на австралиските лотарии, беше воведено едно име: Weekday Windfall. Австралиските играчи можат да купат билети на една од илјадниците официјални продавници за лотарии низ целата земја.

Нашите играчи, не само оние од Австралија, можат да ја играат Weekday Windfall онлајн на LottoPark во било кое време! Нудиме онлајн австралиски Weekday Windfall билети на нашите играчи од целиот свет, вклучувајќи ја и Македонија.

Извлекувањето за Weekday Windfall се одржува три пати неделно, во понеделник, среда и петок во 8:30 часот по локално време во Сиднеј, Австралија (10:30 AM UTC).

Ги објавуваме најновите резултати и добитни броеви за Weekday Windfall штом станат достапни. LottoPark исто така има архив на резултати со добитни броеви од претходните австралиски извлекувања.

Последни Резултати (12.6.2024 20:30:00 GMT+10)

Последни Резултати (12.6.2024 20:30:00 GMT+10)
10
13
19
27
29
36
30
38

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store
Земја Распоред Опсег на погодоци
Земја Австралија Распоред
понеделник 10:30 UTC Локално време на лотарија: понеделник 20:30 GMT+10
среда 10:30 UTC Локално време на лотарија: среда 20:30 GMT+10
петок 10:30 UTC Локално време на лотарија: петок 20:30 GMT+10
Опсег на погодоци 6/45
Последни Резултати (12.6.2024 20:30:00 GMT+10): Последни Резултати (12.6.2024 20:30:00 GMT+10)
10
13
19
27
29
36
30
38

Награди и џекпот за Weekday Windfall

Weekday Windfall prizes

Weekday Windfall нема традиционален џекпот кој расте во случај на немање добитник. Ова значи дека играчот точно знае колкави се главните награди на Weekday Windfall пред извлекувањето.

Среќниот добитник кој ќе ги погоди шесте главни броеви ќе добие 1,000,000 австралиски долари. Ако повеќе од еден играч ја освои главната награда на Weekday Windfall, секој ќе добие 1,000,000 австралиски долари, до лимит од шест добитници. Ако повеќе од шест играчи ги погодија шесте главни броеви, џекпотот од 6,000,000 австралиски долари ќе биде поделен помеѓу сите добитници. Шансите за освојување на главната награда на Weekday Windfall се 1 на 8,145,060.

Weekday Windfall има шест нивоа на награди. За време на извлекувањето, машина за лотарија генерира шест главни броеви и два дополнителни броеви, кои се користат за да се одредат наградите за второ, петто и шесто ниво. Вкупните шанси за освојување на било која награда на Weekday Windfall во Австралија се 1 на 85,44.

Можете да ги најдете сите информации за наградите, џекпотот и шансите за добивка на Weekday Windfall во табелата подолу.

Правила за потврдување на наградите на Weekday Windfall

Сите награди на Weekday Windfall се ослободени од даноци во Австралија. Ако играчот живее во друга земја, препорачуваме да ги провери даночните закони во земјата на престој.

Во Австралија, крајниот рок за потврдување на добивките на Weekday Windfall зависи од државата каде што е купен билетот за лотарија:

  • Нов Јужен Велс & Австралиска Капитална Територија – 6 години
  • Северна Територија – 3 години
  • Квинсленд – 7 години
  • Викторија & Тасманија – 12 месеци
  • Јужна Австралија – 12 месеци
  • Западна Австралија – 12 месеци

Правила за потврдување на наградите на Weekday Windfall на LottoPark

LottoPark автоматски ги пренесува наградите на Weekday Windfall на сметката на среќниот играч на нашата веб-страница – до $2,500 (пресметано според тековниот курс за размена). Индивидуални процедури се потребни за поголеми добивки.

Забавни факти за Weekday Windfall во Австралија

Weekday Windfall rules

Во ноември 1979 година, беше воведена австралиската Monday Lotto. Во ноември 1984 година, беше воведена Wednesday Lotto. Првично, Mon & Wed Lotto беше достапна само во државата Нов Јужен Велс и беше наречена “лотарија на Нов Јужен Велс”. Сè се смени во 2006 година, кога Јужна Австралија и Западна Австралија одлучија да продаваат билети за Monday и Wednesday Lotto во нивните држави.

Вистинскиот пресврт се случи на 20 мај 2024 година, кога организаторот на австралиската национална лотарија одлучи да ја преименува во Weekday Windfall и додаде дополнително извлекување секој петок.

Сам Фабио, возач на камион од западните предградија, беше првиот што го освои џекпотот на Monday Lotto. Во март 1980 година, тој освои 1,185,872 австралиски долари.

Wednesday Lotto беше позната по различни имиња во различни држави, вклучувајќи Wednesday Gold Lotto во Квинсленд и Wednesday X Lotto во Јужна Австралија.

Во Западна Австралија, Weekday Windfall е позната како Millionaire Medley. Иако овој дел од Австралија има различен оператор и бренд за лотарија, правилата на играта остануваат исти.

Други популарни австралиски лотарии достапни на LottoPark вклучуваат Powerball Australia, Saturday Lotto и OZ Lotto. Кликнете тука за да играте лотарија онлајн и да ги освоите најдобрите награди и џекпоти.

Ред Натпревар
Х
+
Х
Награда Шанса за добивка
Награда#1I Натпревар
Х
:
6
Награда : Џекпот Шанса за добивка : 1 во 8.145.060
Награда#2II Натпревар
Х
+
Х
:
5 + 1
Награда : 4,50 % споделено
Проценето: 8.281,2 AUD
Шанса за добивка : 1 во 678.755
Награда#3III Натпревар
Х
:
5
Награда : 7,00 % споделено
Проценето: 536,1 AUD
Шанса за добивка : 1 во 36.690
Награда#4IV Натпревар
Х
:
4
Награда : 19,00 % споделено
Проценето: 28,8 AUD
Шанса за добивка : 1 во 733
Награда#5V Натпревар
Х
+
Х
:
3 + 1
Награда : 27,00 % споделено
Проценето: 16,3 AUD
Шанса за добивка : 1 во 298
Награда#6VI Натпревар
Х
+
Х
:
1 + 2
Награда : 42,00 % споделено
Проценето: 13,0 AUD
Шанса за добивка : 1 во 144
Вкупно шанси за добивање било која награда : 1 во 85,44

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store