џекпот и награди на Eurojackpot – Шанси за освојување на еуро джекпот

Eurojackpot е релативно нова лотарија. За прв пат беше организирана во 2012. Во моментов, во лотаријата учествуваат следните Европски земји: Хрватска, Данска, Естонија, Финска, Холандија, Шпанија, Исланд, Литванија, Латвија, Германија, Словенија, Шведска, Италија, Чешка, Унгарија, и Словачка.

Тикетите за Eurojackpot може да се добијат во локалните канцеларии на лотаријата во овие земји, каде што треба да го пополните тикетот. Доколку не престојувате во некоја од овие земји, LottoPark ви нуди можност да учествувате со Eurojackpot онлајн. Тоа е едноставно, безбедно и удобно.

Eurojackpot извлекувањата се одржуваат секој петок.

Последни Резултати (21.5.2024 21:00:00 EEST)

Последни Резултати (21.5.2024 21:00:00 EEST)
7
23
31
33
38
10
11

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store
Земја Распоред Опсег на погодоци
Земја Европа Распоред
вторник 18:00 UTC Локално време на лотарија: вторник 21:00 EEST
петок 18:00 UTC Локално време на лотарија: петок 21:00 EEST
Опсег на погодоци 5/50 + 2/12
Последни Резултати (21.5.2024 21:00:00 EEST): Последни Резултати (21.5.2024 21:00:00 EEST)
7
23
31
33
38
10
11

Лотарија Eurojackpot во светот

Лотарија Eurojackpot е достапна на локално ниво на 17 европски земји. Можете да ги купите Eurojackpot тикетите во во традиционална форма во хартија со посета на продавница или бензинска пумпа во овие земји. Сепак, има многу земји каде што не се достапни тикетите за најголемата Европска лотарија.

За среќа можете да играте Eurojackpot Лотарија онлајн. Благодарение на LottoPark, може да ги купите Eurojackpot тикетите од било кое место во светот. Се што е потребно е уред за пристап до интернет: компјутер, смартфон или било кој друг мобилен уред. Можете да ги купите Eurojackpot тикетите од Вашиот удобен дом, од било кое место во светот.

Eurojackpot Лотарија онлајн ви дава шанса да освоите импресивен џекпот или една од пониските награди. Искористете го интернационалниот дофат на Европската лотарија и играјте онлајн на LottoPark! Можеби ќе станете играчот што ќе ја скрши Eurojackpot банката и побара мултимилионска награда?

Дали сте заинтересирани за други лотарии? Проверете кои лотарии можете да ги играте онлајн и кои лотариско билети можете да ги купуте онлајн благодарение на услугите на нашиот вебсајт.

Правила на Eurojackpot

Минималниот џекпот во оваа лотарија е €10.000.000 и вртењето може да достигне до 120.000.000€. Доколку никој од играчите не ги погоди сите 7 броеви точно за време на 13 последователни извлекувања, фондот е разделен помеѓу 11 пониско рангирани награди.

Играчот мора да одбере 5 броеви, почнувајќи од 1 до 50; плус додатни 2 во опсег од 1 до 12. Да се добие џекпот, сите 7 броеви мора да бидат избрани точни. За да добие било која награда, играчот мора да погоди 2 главни броја и 1 екстра број.

Како да ги проверите резултатите од извлекувањето? После секое извлекување ги објавуваме резултатите од Eurojackpot и добитните броеви на нашиот вебсајт. Исто така можете да ја користите и архивата на европската лотарија за да ги направите вашите статистики и стратегии за одбирање на среќни броеви.

Tier Натпревар
Х
+
Х
Награда Шанса за добивка
Награда#1I Натпревар
Х
+
Х
:
5 + 2
Награда : 36,00 % споделено
Џекпот
Шанса за добивка : 1 во 139.838.160
Награда#2II Натпревар
Х
+
Х
:
5 + 1
Награда : 8,60 % споделено
Проценето: 942.560,5 €
Шанса за добивка : 1 во 6.991.908
Награда#3III Натпревар
Х
+
Х
:
5 + 0
Награда : 4,90 % споделено
Проценето: 161.759,7 €
Шанса за добивка : 1 во 3.107.515
Награда#4IV Натпревар
Х
+
Х
:
4 + 2
Награда : 0,80 % споделено
Проценето: 5.092,5 €
Шанса за добивка : 1 во 621.503
Награда#5V Натпревар
Х
+
Х
:
4 + 1
Награда : 1,00 % споделено
Проценето: 276,3 €
Шанса за добивка : 1 во 31.075
Награда#6VI Натпревар
Х
+
Х
:
3 + 2
Награда : 1,10 % споделено
Проценето: 131,0 €
Шанса за добивка : 1 во 14.125
Награда#7VII Натпревар
Х
+
Х
:
4 + 0
Награда : 0,80 % споделено
Проценето: 80,2 €
Шанса за добивка : 1 во 13.811
Награда#8VIII Натпревар
Х
+
Х
:
2 + 2
Награда : 2,60 % споделено
Проценето: 23,7 €
Шанса за добивка : 1 во 985
Награда#9IX Натпревар
Х
+
Х
:
3 + 1
Награда : 2,90 % споделено
Проценето: 19,0 €
Шанса за добивка : 1 во 706
Награда#10X Натпревар
Х
+
Х
:
3 + 0
Награда : 5,40 % споделено
Проценето: 16,0 €
Шанса за добивка : 1 во 314
Награда#11XI Натпревар
Х
+
Х
:
1 + 2
Награда : 6,80 % споделено
Проценето: 11,4 €
Шанса за добивка : 1 во 188
Награда#12XII Натпревар
Х
+
Х
:
2 + 1
Награда : 20,30 % споделено
Проценето: 8,8 €
Шанса за добивка : 1 во 49
Вкупно шанси за добивање било која награда : 1 во 26,39

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store