џекпот и награди на Powerball – Шанси за освојување

Powerball е широко позната американска лотарија, најпрво наречена “Lotto America”. Лансирана е во 1988. Во 1992, беше преименувана во “Powerball.” Извлекувањата се одржуваат во средите и саботите. Powerball тикетите се достапни локално во 44 држави на САД.

Може да купите Powerball тикети со посета на локална лото канцеларија и пополнување на тикетот со Вашите броеви или можете да го изберете автоматското пополнување со броеви избрани од лото машината за печатење тикети. Можете да купите Powerball тикети онлајн користејќи ги нашите услуги на брз, лесен, и безбеден начин, од Вашиот удобен дом.

Едно од најголемите извлекувања на Powerball Лотарија беше добиено на 18 мај, 2013. Во вредност од $590.500.000! Наградата ја доби еден, среќен добитник. Добитникот одлучи да оди со еднократна исплата од $370 милиони.

Powerball џекпотот ја достигна својата најголема вредност во јануари 2016: $1.586.000.000!

Последни Резултати (22.5.2024 22:59:00 GMT-4)

Последни Резултати (22.5.2024 22:59:00 GMT-4)
5
16
18
26
67
4

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store
Земја Распоред Опсег на погодоци
Земја САД Распоред
вторник 02:59 UTC Локално време на лотарија: понеделник 22:59 GMT-4
четврток 02:59 UTC Локално време на лотарија: среда 22:59 GMT-4
недела 02:59 UTC Локално време на лотарија: сабота 22:59 GMT-4
Опсег на погодоци 5/69 + 1/26
Последни Резултати (22.5.2024 22:59:00 GMT-4): Последни Резултати (22.5.2024 22:59:00 GMT-4)
5
16
18
26
67
4

Powerball лотаријата во светот

Powerball лотаријата онлајн е мошне популарна меѓу играчите од целиот свет. Очигледно е дека огромните извлекувања, што може да ве направат милионер за секунда, се причина за привлекување на нови фанови на оваа лотарија. Powerball тикети не беше лесно да се добијат до пред некое време, бидејќи тикетите беа понудени само во локалните лото канцеларии.

Денес, тикетите лото може да се купат онлајн преку компјутер, смартфон или било кој друг мобилен уред. Не е важно дали живеете во Америка, Европа, Австралија, Азија или Африка – може да играте Powerball лотарија онлајн без никакви ограничувања само со пристап до интернет.

Многу добитници го купиле тикетот за Американска лотарија преку Интернет. Благодарение на LottoPark, и Вие можете да се приклучите на мултимилионерскиот клуб.

Правила на Powerball

Играчот избира броеви од два сета Powerball. Главните броеви се бираат во опсег од 1 до 69. Играчот треба да избере 5 броеви (бели топки). Екстра број, наречен Power Ball, кој треба да биде избран од 1 до 26 (црвена топка). За да ја освоите главната награда, сите главни броеви и екстра PowerBall бројот треба да бидат точно избрани.

Играчите кои ги избрале точно сите главни броеви, но го погрешиле Powerball ќе добијат награда од $1 милион.

Добивките во Powerball Лотарија може да се исплатат како еднократна исплата или на годишни рати. Во случај на годишни рати, џекпотот треба да биде најмалку $15 милиони и се исплаќа во следните 30 години. Секоја исплата е поголема од претходната.

Како да ги проверам резултатите од оваа лотарија? Многу е лесно. LottoPark ги објавува тековните резултати од Powerball извлекувањето веднаш по завршувањето на извлекувањето. Кликнете и проверете дали сте добиле!

Tier Натпревар
Х
+
Х
Награда Шанса за добивка
Награда#1I Натпревар
Х
+
Х
:
5 + 1
Награда : Џекпот Шанса за добивка : 1 во 292.201.338
Награда#2II Натпревар
Х
+
Х
:
5 + 0
Награда : 1.000.000 US$ Шанса за добивка : 1 во 11.688.053,52
Награда#3III Натпревар
Х
+
Х
:
4 + 1
Награда : 50.000 US$ Шанса за добивка : 1 во 913.129,18
Награда#4IV Натпревар
Х
+
Х
:
4 + 0
Награда : 100 US$ Шанса за добивка : 1 во 36.525,17
Награда#5V Натпревар
Х
+
Х
:
3 + 1
Награда : 100 US$ Шанса за добивка : 1 во 14.494,11
Награда#6VI Натпревар
Х
+
Х
:
3 + 0
Награда : 7 US$ Шанса за добивка : 1 во 579,76
Награда#7VII Натпревар
Х
+
Х
:
2 + 1
Награда : 7 US$ Шанса за добивка : 1 во 701,33
Награда#8VIII Натпревар
Х
+
Х
:
1 + 1
Награда : 4 US$ Шанса за добивка : 1 во 91,98
Награда#9IX Натпревар
Х
+
Х
:
0 + 1
Награда : 4 US$ Шанса за добивка : 1 во 38,32
Вкупно шанси за добивање било која награда : 1 во 24,87

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store