Правила и награди за Польском Кено (кено Полска)

Кено е лотариска игра која е многу популарна во Полска. Таа е организирана од Тотализатор Спортски (Totalizator Sportowy), компанијата која е одговорна за националната лотарија во Полска. Групата на игри, која вклучува полски Кено, е позната како ЛОТТО (LOTTO). Првото извлекување на наградите од полски Кено се случи на 26 мај 2008 година.

Ако сакате да ја играте оваа игра, можете да купите билети за полски Кено онлајн на нашата веб-страница.

Подолу, ќе дознаете повеќе за наградите од полски Кено, правилата на играта и регулативите за земање на добивките.

Последни Резултати (14.6.2024 07:30:00 CEST)

Последни Резултати (14.6.2024 07:30:00 CEST)
12
13
16
21
24
28
34
39
42
47
51
54
55
57
58
59
61
62
68
70

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store
Земја Распоред Опсег на погодоци
Земја Полска Распоред
Извлекувањето се оддржува секои 4ри минути помеѓу 06:34 – 23:54 GMT+0200
Опсег на погодоци 1 – 10 / 70
Последни Резултати (14.6.2024 07:30:00 CEST): Последни Резултати (14.6.2024 07:30:00 CEST)
12
13
16
21
24
28
34
39
42
47
51
54
55
57
58
59
61
62
68
70

Правила на полски Кено

Полски кено награди

Полски Кено е игра на среќа која бара од вас да изберете меѓу 1 до 10 броеви од група од 1 до 70. Во секое извлекување, 20 броеви се случајно избрани од истата група. Бројот на броеви што ги избирате одредува вашите шанси за победа и потенцијалната награда. Што повеќе броеви избирате, толку поголем е вашето потенцијално добивка.

Исто така имате можност да изберете колку сакате да играте. Можете да играте со влог од 1 или да изберете Мултипликатор од 1 до 10. На пример, ако одлучите да играте со влог од $0,5 и изберете 10 броеви, можете да добиете и до $50,000. Со зголемување на вашиот влог за фактор од 10, имате шанса да добиете до $500,000.

Наплатување на награди од полски Кено во Полска

Ако сте играле полски Кено на точка од ЛОТТО, може да ги наплатите вашите награди од точката на ЛОТТО или во филијала на Тотализатор Спортски. Наградите подолу од 2280 PLN ($578) може да се земат на сите точки на ЛОТТО. За награди од било кој износ, може да ги наплатите во филијалите на Тотализатор Спортски.

За да ги наплатите вашите добивки, треба да го претставите вашиот билет, кој служи како единствен доказ за учество во играта. За награди од Кено од најмалку 2280 PLN ($578), се бара да обезбедите лични податоци за запис на наградата. Се наплаќа данок од 10% на сите добивки над 2280 PLN ($578).

Наплатување на награди на LottoPark

Polish Keno rules

Наплатувањето на вашите добивки од полски Кено преку LottoPark е поедноставен процес. Ако вашите добивки изнесуваат $2,500 или помалку, на основа на тековниот курс на размена, средствата се автоматски префрлени на вашата сметка. За награди кои надминуваат $2,500, процесот се решава индивидуално. Овие поголеми добивки може или да бидат рачно депонирани на вашата сметка или може да бараат ваше лично присуство за земање. Бидете без грижи, ќе бидете информирани за сите потребни процедури што се вклучени.

Најголемите награди од полски Кено во историјата

Полски Кено се гордее со историја на впечатливи добивки. Највисоката записана награда е $500,000, бројка која е постигната во неколку прилики. На 7 ноември 2022 година, онлајн играч го погоди джекпотот. Пред ова, истиот износ беше добиен во Бела Подласка на 21 ноември 2019 година и во Стешев на 10 јануари 2015 година. Други забележани добивки вклучуваат $300,000 добиени во Познан на 12 мај 2022 година, и две посебни добивки од $250,000 во Сиераковице на 21 јуни 2023 година и Брзег Долни на 30 април 2021 година.

Полски кено награди

Играјте да победите!

Со полски Кено, возбудата лежи во едноставноста на играта и потенцијалот за значителни добивки. Без разлика дали сте во Полска или играте онлајн на LottoPark, трепетот од играта и очекувањето на голема победа го прават тоа привлечна опција за ентузијасти на лотаријата. Вклучете се во забавата и можеби ќе бидете следниот голем победник! Не заборавајте да проверите најновите резултати од полски Кено на нашата веб-страница!

Табела со награди од полски Кено

Табелата подолу обезбедува детални информации за наградите што може да ги добиете со играње на полски Кено. Изберете ја опцијата “Мултипликатор” за да проверите колку може да добиете со влог од 1 – 10.

LottoPark app

Lottopark .apk
Google Play
App Store
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
10
50000
9
750
12500
8
62.5
187.5
2500
7
8
25
75
375
6
1.5
2.5
11
16.5
125
5
0.5
1
2
2
13.5
62.5
4
0.5
0.5
1
1.5
4.5
15
3
0.5
0.5
1
1
4.5
2
0.5
1
3.5
1
0.5
0.75
0
1.5
0.5
0.5
Внесени броеви
Точно одбрани броеви